June 29, 2011

Inghetata de menta


Ingrediente

* 200 ml frisca
* 200 g zahar tos
* 150 ml lapte
* 3 oua
* 2 pliculete zahar vanilat
* sirop de menta




Mod de preparare

Se pun într-o craticioara la foc mic galbenusurile,un praf de sare, 100 g zahar si se amesteca încontinuu.
Cand a inceput sa fiarba,se lasa sa dea în cateva clocote,se opreste focul si se lasa la racit.
Separat,intr-un bol se pun albusurile si se bat spuma, se adauga zaharul tos,cel vanilat si se bat în continuare încă 10 minute.
In alt bol, se bate frisca cu un pliculet de zahar vanilat.
Se amesteca cu celelalte doua compozitii, într-un bol mai mare si adaugam siropul de menta.
Amestecul se toarna in cutii si se baga la congelator aproximativ 4 ore, apoi se serveste cu drag!




2 comments: