June 21, 2011

Tarta cu dulceata de ceapa rosie

Daca tot am facut azi dulceata de ceapa rosie, m-am gandit sa incerc si o tarta cu ea ....
Ingrediente
* 250 g faina
* 100 g margarina
* 130 g zahar pudra
* 2 oua
* sare


Mod de preparare
Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul si sarea.
Cand zaharul s-a topit adaugam margarina si omogenizam bine compozitia.
Intr-un alt bol punem faina cernuta apoi adaugam ouale cu zaharul si amestecam  pana formam un aluat.
Acoperim aluatul cu o folie de plastic si dam la frigider pentru o ora.
Scoatem aluatul de la frigider ,intindem o foaie de 4-5 mm grosime pe o folie de plastic apoi cu ajutorul foliei punem aluatul in tava  si  intepam din loc in loc cu furculita.
In mijloc mai punem doua fasii de aluat impartind tarta in patru parti egale.
Dam la cuptorul incins pt 10  minute, apoi scoatem tarta din cuptor, o lasam cateva minute sa se raceasca apoi adaugam in fiecare compartiment dulceata de ceapa rosie si dam din nou in cuptor pentru inca 10 minute.
Se taie cand este rece, apoi se poate servi.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment