Ingrediente | Pentru frigaruile de legume |
---|---|
* 1 kg aripioare de pui | * 500 g ciuperci |
* rosii in sos de bulion | * 2 dovlecei |
* 100 ml vin alb | * 2 rosii |
* ghimbir | * 1 morcov |
* usturoi | * 1 ardei kapia |
* ulei de masline | * 1 ardei galben |
* sos de soia | * verdeturi de provence |
* sos worcester | |
* foi de dafin | |
* rozmarin | |
* sofran | |
* condimente pentru pui | |
* sare, piper |
Mod de preparare
Aripioarele de pui spalate, se taie in doua si folosim doar jumatate din ele.
Din ulei de masline, sos de soia, sos worcester ,vin, ghimbir ras, rozmarin, condimentele pentru pui facem o marinata in care adaugam aripioarele ,usturoiul taiat marunt si lasam la rece pentru 30 minute.
Punem aripioarele in tava, adaugam rosiile din bulion ,foile de dafin si un varf de cutit de sofran si dam la cuptor pentru 30 -35 minute.
Legumele curatate si spalate se taie felii si se pun pe betele de frigarui,
apoi le coacem pe gratar pana se rumenesc.
Pe un platou decorat cu frunze de spanac, punem aripioarele si frigaruile de legume si decoram cu ceapa rosie.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment