Pentru chiftele | Pentru sosul alb |
---|---|
* 600 g spanac congelat | * 50 g unt |
* branza de oi | * 1 lingura faina |
* parmezan | * 250 ml lapte |
* 3 linguri pesmet | * coriandru |
* 1 ou | |
* salvie | |
* verdeturi italiene | |
* sare ,piper |
Mod de preparare
Intr-o oala se pune apa cu sare iar cand fierbe apa se adauga spanacul, il lasam cateva minute pana se inmoaie apoi il scoatem la scurs si racit intr-o sita.
Dupa ce se raceste il stoarcem si il tocam marunt.
Amestecam spanacul cu branza de oi, oul, savia, verdeturile italiene,parmezanul,si pesmetul.
Cu mana usor umeda formam chiftelute pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor.
Sosul alb
Intr-o tigaie punem untul, adaugam faina si amestecam bine, apoi adaugam laptele.
Boabele de coriandru se zdrobesc si se adauga in sosul alb.
Dupa gust adaugam sare si un pic de piper.
Pe un platou punem sosul alb apoi chiftelele de spanac,decoram cu gogosar rosu,frunze de rozmarin si presuram verdeturi italiene.
Pofta buna!
super reteta! o voi incerca si eu!
ReplyDeleteoff-topic:daca nu sunt indiscreta, ai putea sa-mi spui si mie cum ai facut partitiile pe blog (inghetata, siropuri, ciorbe etc)? sunt nou-nouta in blogosfera si m-am impotmolit la acest aspect!
multumesc mult
Merita incercata , a fost foarte buna!:)
ReplyDelete