Asadar am facut dulceata din ambele....
Cantitatile si modul de preparare sunt indentice la ambele soiuri de cirese...
Ingrediente
* 1,5 kg cirese amare (albe/ negre) cantarite fara samburi
* 1,5 kg zahar
* o lamaie
Mod de preparare
Se spala ciresele, se scot samburii, se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa aproximativ 10-15 ore.
Se spala bine lamaia si se taie felii subtiri cu tot cu coaja si se amesteca in compozitia de cirese cu zahar.
Dupa ce s-a odihnit (10-15 ore) se aseaza vasul pe foc mic, se amesteca din cand in cand.
Scoatem spuma atunci cand se formeaza si se fierbe asa aproximativ 5-6 ore.
Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata.
Cand este gata dulceata o punem in borcane si le rasturnam cu capacul in jos.
Acoperiti borcanelele cu prosoape uscate ca sa se raceasca lent si le lasati asa pana a doua zi .
Dulceata de cirese amare negre
Pofta buna!
Recunosc ca preferata mea este cea de cirese negre, dar pentru ambele meriti aplauzele mele!
ReplyDelete