Pentru aluat | Pentru umplutura |
---|---|
* 500 g faina | * 700 g mere verzi |
* 1 ou | * 300 g zahar |
* 25 g drojdie | * 1 zahar vanilat |
* 200 ml iaurt | * scortisoara |
* 50 g unt | |
* un zahar vanilat | |
* coaja de lamaie si portocala |
Mod de preparare
Intr-un vas punem faina, facand o gropita la mijloc, in care am pus drojdia inmuiata cu putina apa calduta.
Lasam putin, pana a inceput drojdia sa spumeze.
Adaugam oul batut bine cu zaharul si sarea, untul topit, iaurtul si apa calduta daca mai este necesar.
Framantam bine pana nu se mai prinde aluatul de maini, apoi il lasam la loc cald pentru o ora.
Merele spalate, se taie felii, apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, cel vanilat, scortisoara si se lasa pe foc.
Le lasam pana cand obtinem o compozitie mai groasa, apoi o dam la racit.
Pe masa de lucru presuram putina faina , intindem foaia de aluat, taiem din ea fasii, iar in mijloc adaugam compozitia de mere lipim aluatul parte peste parte, apoi il rulam usor.
Punem melcii in tavite mici tapetate cu faina,ii ungem cu galbenus de ou si ii dam la cuptor timp de 35- 40 minute.
Cand sunt gata ii lasam sa se raceasca, apoi presuram deasupra zahar pudra si putem servi.
Pofta buna!
Azi am descoperit blogul tau si m-a fascinat. Totul arata atat de bine, iar retetele sunt minunate. Imi trebuie timp sa le descopar, dar dimineata la cafea voi avea cu ce sa ma delectez.
ReplyDeleteMultumesc pentru aprecieri Viorica!:)
ReplyDelete