July 22, 2011

Pasta de fasole cu tarhon si cimbru

Ingrediente
* 300 g fasole
* 50 g unt
* 3 morcovi
* 3 catei de usturoi
* 1 ceapa rosie
* 1 legatura patrunjel
* cimbru
* tarhon
* boia de ardei dulce
* ulei de masline
* sare

Mod de preparare
Se spala fasolea ,si se pune la fiert intr-un vas cu apa si sare.
După ce e gata, se scurge bine, se lasa la racit apoi se paseaza.
Morcovul se da prin razatoare , ceapa se taie marunt si se adauga peste fasolea pasata, apoi adaugam untul topit,o lingurita de boia de ardei , amestecand bine in compozitie.
Intr-un alt bol punem 3 linguri de ulei de masline,adaugam usturoiul ras,cimbrul,
tarhonul,si sarea omogenizand bine.
Amestecul aromat se adauga peste fasole, iar la sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt.
Lasam la frigider cateva minute, apoi putem servi.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment