July 18, 2011

Turnulet de bezea cu fructe

Ingrediente
* 2 albusuri
* 130 g zahar pudra
* 80 g nuci macinate
* un praf de sare
* 350 ml frisca lichida
* 1 zahar vanilat
* fructe (coacaze, corcoduse)

Mod de preparare
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase.
Punem apoi nuca macinata si amestecam usor in bezea.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun 3 cerculete din aceasta bezea si se dau la copt la foc mic timp de aproximativ 40-45 minute.
Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.
Intre timp mixam frisca cu zaharul vanilat.
Asezam pe un platou primul cerc de bezea ,adaugam cu ajutorul posului frisca, fructele, si continuam sa asezam alternativ blatul de bezea cu frisca si fructe formand un turnulet.
Deasupra decoram cu fructe, si cateva frunzulite de menta.
Apoi putem savura!

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment