July 21, 2011

Varza cu costita afumata

Ingrediente
* 1 varza
* 500 g costita afumata
* 2 morcovi
* 2 rosii
* 1 ceapa
* 1 legatura marar
* 1 lingurita busuioc
* 1 ceasca suc de rosii
* crengute de cimbru
* foi de dafin
* sare, piper

Mod de preparare
Varza se taie marunt si se freaca cu sare. Legumele spalate se taie felii subtiri.
Costita afumata se spala si se taie portii potrivite.
Intr-o oala incapatoare punem putin ulei adaugam varza, costita afumata, legumele, mararul tocat marunt, busuiocul, foile de dafin, crengutele de cimbru, apa cat sa acoperim ingredientele si punem pe foc.
Cand incepe sa fiarba adaugam sucul de rosii, sarea si piperul.
Se verifica din cand in cand daca are apa suficienta sa fiarba.
Se serveste calda cu ardei iute.

Pofta buna!

2 comments: