August 4, 2011

"Melci " cu ton si legume


Ingrediente
Pentru aluat Pentru umplutura
* 500 g faina * 1 conserva de ton
* 200 ml lapte caldut                         * 2 ardei galbeni
* 25 g drojdie * 2 ardei kapia
* busuioc * 2 rosii
* ulei * 2 morcovi
* sare * 1 ceapa
* 1 legatura patrunjel
* 1 ceapa
* 1 ou
* 1 lingura gris
* masline verzi
* ulei de masline
* sare, piper

Mod de preparare
Intr-un bol punem faina,busuiocul, sarea si amestecam.
Drojdia se dizolva cu putin lapte caldut si adaugam peste faina,punem uleiul,restul de lapte caldut si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai prinde de maini.
Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si dam la cald pentru 40 minute.
Legumele spalate si curatate se taie marunt si se calesc in putin ulei de masline.
Tonul se scurge din uleiul propriu.
Dupa ce s-au calit legumele se lasa la racit, apoi adaugam tonul, oul batut, o lingura de gris si amestecam bine compozitia.
Pe masa de lucru intindem o foaie de aluat,deasupra punem un strat din aceasta compozitie si rulam usor.
Din ruloul obtinut taiem felii pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem fiecare rulou cu galbenus de ou si dam la cuptor pentru aproximativ 35- 40 minute.
Se pot servi calde sau reci.

Pofta buna!

2 comments:

  1. Uite ca la ton nu m-as fi gandit ca la o umplutura ...buna idee...am memorat :)
    pup

    ReplyDelete
  2. Au fost foarte buni Ana Maria , merita sa ii incerci!:)

    ReplyDelete