August 26, 2011

Tort cu fructe

Am ajuns la reteta 100 ..:),
Pentru toti cei care ma viziteaza va ofer o felie de tort si va multumesc pentru vizita! :)


Ingrediente
Blat Crema de struguri Crema fructe de padure
* 5 oua * 250 ml frisca lichida * 400 ml frisca lichida
* 5 linguri de zahar * 250 g branza de vaci dulce  * 200 g coacaze negre
* 5 linguri de faina * 250 g struguri albi * 200 g capsuni
* 100 g ciocolata * 250 g struguri negri * 100 g mure
* 70 g fulgi de migdale * 200 g smantana * 100 g zmeura
* 1 praf de copt * 200 g zahar pudra * 150 g zahar
* 1 zahar vanilat Bourbon     * 1 zahar vanilat * 1 zahar vanilat
* esenta de migdale * 1 plic gelatina * 1 plic gelatina

Mod de preparare

Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos, cel vanilat si mixam pana obtinem o compozitie de bezea.
Galbenusurile se bat cu putina apa minerala,esenta de migdale si ciocolata topita pe baie de aburi.
Apoi le adaugam in compozitia de albusuri,punem fulgii de migdale iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute.
Preparare crema de struguri
Mixam frisca cu zaharul pudra si cel vanilat, apoi adaugam smantana,iar la sfarsit branza de vaci.
Se deshidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la baie de aburi si se toarna in fir subtire peste crema.
Amestecam usor in compozitie, apoi adaugam bobitele de struguri pe care le-am taiat bucati mici.
Dam compoztia rezultata la rece pentru aproximativ o ora.

Preparare crema de fructe de padure
Mixam frisca cu zaharul pudra , apoi adaugam fructele, iar la sfarsit gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.
Dam crema la frigider pentru o ora.

Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Se aseaza prima foaie de blat pe platou,apoi punem inelul de la tava de copt si adaugam crema de fucte de padure, apoi asezam a doua parte de blat, crema de struguri si ultima parte de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Dupa cele 4 ore indepartam inelul de la tava de copt si ornam tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi , de jur imprejur presuram fulgi de migdale si decoram cu fructe.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment