Ingrediente
* 3 kg conopida
* 2 kg gogosari
* 3 morcovi
* hrean
* foi de dafin
* piper
* boabe de mustar
* 80 g zahar
* 80 g sare
* otet
* apa
Mod de preparare
Intr-o oala mare se pregateste otetul: 1 l otet de 9 grade, 2 l apa, zaharul,sarea, piperul, foi de dafin.
Se fierbe tot lichidul, iar cand da in clocot se introduc in oala gogosarii taiati felii ,conopida,morcovii curatati si taiati rondele si se fierb in clocot 1-2 minute.
Cand sunt gata se scot cu o spumiera si se pun direct in borcane.
Dupa ce toti gogosarii si conopida au fost opariti, otetul fierbinte se toarna in borcane peste gogosari.
Deasupra se pun felii de hrean,bete de marar uscat cat sa tina gogosarii in otet.
Se infileteaza capacele la borcane si se aseaza in camara pana la iarna.
Pofta buna!
September 29, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment