September 29, 2011
Gem de prune cu nuca
Ingrediente
* 3 kg prune
* 500 g zahar
* 200 g miez de nuca
* 1 lamaie
* 2 cuisoare
* 1 baton de scortisoara
Mod de preparare
Prunele se spala bine si li se scot samburii.
Se aseaza intr-o oala, un rand de prune, unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile.
Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se taie in bucati mai mici .
Lasam gemul sa scada bine si amestecand din cand in cand, iar spre final adaugam si zeama de lamaie.
Cand este suficient de legat punem gemul in borcanele bine spalate si sterilizate.
Se pun in patura pana a doua zi , apoi le depozitam in camara.
Pofta buna!
Etichete:
dulceata&gem
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment