September 29, 2011

Tarta cu rulouri de vinete


Ingrediente tarta Ingrediente rulouri de vinete
* 250 g faina neagra                       * 2 vinete
* 125 g unt * 2 ardei galbeni
* 2 galbenusuri * 2 ardei kapia
* 50 ml smantana * 2 rosii
* 50 g fulgi de secara * 2 rosii galbene
* 1 lingurita chimen * 2 morcovi
* 1 lingurita apa * 1 dovlecel
* sare * 150 g piept de pui
* 200 g cascaval
* ulei cu aroma usturoi si ierburi fine
* busuioc
* condimente pentru pui
* verdeturi italiene
* sare, piper

Mod de preparare

Preparare tarta

Se amesteca faina cu sarea , fulgii de secara zdrobiti usor, semintele de chimen,
apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga galbenusurile de ou, smantana si  apa , apoi se continua framantarea, pana aluatul devine elastic.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt.
Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Se da la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Preparare rulouri de vinete

Vinetele spalate, se taie felii in lungime se sareaza si se lasa pe un prosop in jur de 20- 25 minute.
Apoi se dau printr-un jet de apa , si se lasa cateva minute pe un prosop cat  sa  se  absoarba  apa, apoi  presuram putin busuioc pe fiecare parte  si  le punem pe gratar.
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.
Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mici.
In wook punem la incins  putin ulei cu aroma de usturoi si ierburi fine si adaugam pieptul de pui pe care l-am condimentat inainte,lasam pe foc pana se rumeneste usor.
Cand este gata se ia din wook si se aseaza pe un servet de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
In wook adaugam legumele , presuram verdeturile italiene si lasam sa se caleasca.
Cand sunt gata se lasa putin la racit apoi se amesteca legumele cu pieptul de pui, se adauga cateva seminte de chimen frunzulite de busuioc tocate marunt si putin cascaval ras.
Pe fiecare felie de vanata se aseaza cate o lingura din compozitie si se ruleaza, formand un rulou.

In tarta pregatita anterior asezam un rand de rulouri de vinete, un rand de felii de rosii galbene, alt rand de rulouri de vinete, un rand de felii de rosii, si completam cu alte rulouri de vinete.
Pe marigine punem cateva feliute subtiri de dovlecel, apoi presuram deasupra un strat generos de cascaval si cateva seminte de chimen.

Dam tarta din nou la cuptor la foc mic pentru inca 10 minute.
Cand este gata se portioneaza felii apoi se poate servi .



Pofta buna!

Particip cu aceasta reteta la concursul :  http://www.bucatareselevesele.ro/2011/09/concurs-cutitele-ceramice-ne-usureaza.html

4 comments:

  1. Foarte interesante retetele! Felicitari! As avea o mica sugestie doar... Poti face o rubrica de abonare prin e-mail? Astfel ne este mult mai usor de a avea zilnic retetele tale. Inca o data felicitari pt. tot ceea ce faci!
    Lily

    ReplyDelete
  2. Multumesc Lily!
    O sa incerc in zilele urmatoare sa fac si o rubrica de abonare prin e-mail.

    ReplyDelete
  3. Arata super bine si e super buna :P

    ReplyDelete