October 28, 2011

Zacusca de peste



Ingrediente
* 3 kg de peste (eu am folosit crap)
* 6 kg de gogosari
* 6 kg de ardei kapia
* 6 Kg rosii
* 3 kg de morcovi
* 3 kg de ceapa
* 1,5 litri de ulei
* foi de dafin
* ienibahar
* cimbru
* busuioc
* sare, piper

Mod de preparare
Ardeii si gogosarii se coc si se curata bine, apoi se dau prin masina de tocat.
Ceapa si morcovii se curata se spala si se dau si ei prin masina de tocat.
Rosiile se dau prin masina speciala de scos sucul de rosii, se pastreaza doar sucul.
Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava mai incapatoare la cuptor si se lasa sa fiarba in jur de 7-8 ore, tump in care mai adaugam apa si amestecam usor in el incat sa nu se prinda de tava.
Dupa ce a fiert se da prin masina de tocat.
Pentru pregatire am folosit un vas mare din tuci.
Punem uleiul in tuci si cand s-a incins foarte bine adaugam ceapa si morcovii sa se prajeasca putin,cand s-au prajit se adauga putina apa deasupra sa le inabusiti.
Adaugam apoi pestele, sucul de rosii si ardeii tocati, cateva foi de dafin, sare, piper, cimbru, busuioc si ienibahar dupa gust.
Fierbeti acest amestec pana se ingroasa si se aduna uleiul la suprafata apoi il puneti la borcane avand grija sa aveti ulei pentru toate borcanele, se conserva foaret bine daca in fiecare borcan este un strat de 2-3 mm de ulei la suprafata.
Borcanele se inchid si se pun sub o patura lasandu-le acolo pana a doua zi.
A doua zi le puneti in camara.



Pofta buna!

3 comments:

  1. Imi place pestele ff mult! Cred ca este buna!

    ReplyDelete
  2. interesant! nu am mancat niciodata, dar sigur e mai mult decat delicioasa!
    arata exceptional! :*

    ReplyDelete
  3. Grantez ca e buna tare!
    E preferata mea!!!

    ReplyDelete