Ingrediente
Foi de lasagne | Sos de pui si ciuperci | Sos beschamel |
---|---|---|
* 400 g faina | * 500 g piept de pui | * 50 g faina |
* 4 oua | * 500 g ciuperci de padure | * 50 g unt |
* sare | * 200 g suc rosii | * 700 ml lapte |
* 100 g cascaval afumat | * nucusoara | |
* 2 cepe | ||
* 2 morcovi | ||
* 1 tulpina medie telina | ||
* 2 linguri unt | ||
* 2 cani apa | ||
* busuioc | ||
* oregano | ||
* piper verde |
Mod de preparare
Preparare foi
Punem faina cernuta intr-un bol mai mare, facem o gropita in centru in care punem cele 4oua pe care le spargem cu o furculita si incepem sa amestecam aducand usor faina de pe margini peste oua.
Cand s-a inchegat destul aluatul incepem si framantam pana obtinem o biluta elastica.
Aluatul se imparte in 4 parti egale, apoi cu sucitorul intindem fiecare parte de aluat in foi foarte subtire.
Taiem aluatul subtire in patratele,le asezam pe un platou si le lasam sa se usuce timp de 35-40 minute.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sare si putin ulei . Cand fierbe apa punem 2 cate 2 foile de lasagne si le fierbem cam 3 minute,apoi le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs.
Pentru prepararea foilor m-am inspirat de aici.
Preparare sos de pui si ciuperci
Pieptul se pui spalat se taie in bucati mici, se condimenteaza cu amestecul de condimente pentru pui.
Intr-o tigaie punem untul,adaugam pieptul de pui si lasam sa se rumeneasca usor.
Legumele si ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt, adaugam si ,apoi se adauga peste pieptul de pui.
Punem sucul de rosii, apa, busuiocul,oregano,sare,piper si lasam sa fiarba la foc mic, pana cand scade tot lichidul, apoi lasam sa se raceasca.
Preparare sos bechamel
Intr-o cratita topim untul,tragem la o parte de pe foc si adaugam toata faina deodata si amestecam rapid.
Trecem din nou cratita pe foc, adaugam treptat laptele si amestecam pana devine sosul dens.
Adaugam jumatate de lingurita de nucusoara,condimentam cu sare, piper si lasam sa se raceasca.
Intr-o tava punem dupa cum urmeaza:un strat de sos bechamel ,foi de lasagne, sosul de pui si ciuperci,sos bechamel,cascaval ras, apoi continuam la fel pana epuizam toate ingredientele,iar pe ultimul strat adaugam cascaval ras.
Punem tava in cuptor pentru 45-50 minute ,iar cand se formeaza crusta aurie a sunt gata.
Pofta buna!
vreau si eu ciuperci de padure !!!!! .... luna trecuta am colindat padurea in speranta ca vom gasi ceva ciupercute , insa nici urma , din cauza secetei totul era uscat si nu s-a facut nici o ciupercuta , apoi a dat frigul !!!
ReplyDeleteTrimit prin posta catkitchen,,,,,,ale mele au fost culese din vara ,,,,,acum toamna nu s-a facut nimic din pacate....
ReplyDeleteImi plac tare mult ciupercile,asa ca servesc si eu o bucatica din bunatatea ta.Pup!
ReplyDeleteAu fost ani cand culegeam cu plasele din padure , insa asa seceta pe munte ca anul asta eu nu am vazut , in octombrie era uscata padurea si prin vaile cele mai adanci :(((...
ReplyDeleteTe servesc cu mare drag Dia!!!Pupici!
ReplyDeletece buna e lasagna asta.....n-am mai mincat demult! pup
ReplyDeleteBuna tare reteta ta! felicitari!
ReplyDeleteps. vrei sa facem schimb de link-uri?
O bunatate ...vreau ciuperci de padure !!!!!!!!!
ReplyDeleteCred ca a iesit foarte bun.
ReplyDelete