November 28, 2011

Papanasi cu smantana si gem de rodie


Ingrediente
* 250 g branza de vaci
* 100 g faina
* 100 g smantana
* 2 linguri de gris
* 2 linguri de zahar tos
* 1 ou
* 1 lingura zahar pudra
* un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
* coaja de lamaie
* ulei
* gem de rodie

Mod de preparare
Intr-un bol mai mare punem branza de vaci si o amestecam cu faina, grisul, coaja de lamaie,zaharul tos,oul,
bicarbonatul si un praf de sare.
Amestecam foarte bine toate ingredientele pana cand obtinem un aluat cu o consistenta ferma dar totusi moale.
Pe masa de lucru presurata cu putina faina intindem o foaie de aluat si decupam cu ajutorul unui pahar cerculete,carora le facem in mijloc o gaura.Din acelasi aluat formam si cateva bilute.
Prajim papanasii si bilutele in ulei incins,apoi ii Scoatem pe un servet de bucatarie.
Pe un platou asezam papanasii,ii decoram cu smantana,gem de rodie si presuram deasupra putin zahar pudra.
Apoi se pot servi!


Pofta buna!

2 comments: