November 28, 2011

Tort cu ciocolata, lavanda, crema de mure si visine

A fost al doilea tort pentru ziua sotului meu  ....


Ingrediente

Pentru blatCrema de mure Crema de visine
* 8 oua * 400 g mure * 300 g visine
* 8 linguri de zahar * 200 g mascarpone * 400 g frisca
* 8 linguri de faina * 200 ml frisca lichida      * 2 oua
* 2 linguri lavanda culinara * 200 g zahar pudra * 1 plic gelatina
* 100 g ciocolata cu 75% cacao * 1 plic de gelatina * 150 g zahar
* 1 praf de copt



Mod de preparare

Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit
intreaga cantitate de zahar.Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri apa minerala  si se adauga peste albusuri.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga in compozitia de oua.
Adaugam lavanda culinara. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se omogenizeaza bine compozitia.
Punem acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 25- 30 minute.

Preparare crema de mure
Intr-un bol se mixeaza crema de mascarpone impreuna cu  zaharul pudra.
In alt bol mixam frisca lichida.
Amestecam crema de mascarpone cu frisca lichida, punem murele si omogenizam bine compozitia.
Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe prospect si o adaugam in crema de mure,apoi dam la
rece crema pentru cel putin 1 ora.

Preparare crema de visine
Ouale cu zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa si apoi se lasa la rece.
200 g visine le facem piure prin blender si le amestecam cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, apoi lasam
la racit.Frisca batuta dar nu foarte tare, se amesteca cu crema de oua, cu pireul de visine, apoi am pus gelatina hidratata in cateva linguri de apa calda .Restul de visine le amestecam in crema.
Lasam crema la frigider.

Asamblare si decorare tort:
Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Pe un platou asezam primul blat, apoi punem crema de mure,al doilea blat crema de visine si ultimul strat de blat.Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Pentru decor am folosit 500 g ciocolata neagra.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi cu putin unt si 50 g frisca lichida.
Pregatim o folie de plastic cu bule avand diametrul tortului.
Pe aceasta folie intindem ciocolata topita, apoi cu grija o aplicam pe tort.
Dam la rece pentru 3-4 ore sau putem lasa peste noapte, apoi scoatem cu grija folia de plastic.
Deasupra am ornat tortul cu moate de frisca si ciocolata topita.


Pofta buna!

10 comments:

  1. La multi ani, sotului!!!!Foarte frumos , deosebit:)))mai ales daca avem mure,visine,ciocolata......Pupici:x

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos tortul... Pacat ca nu pot servi o feliuta... La multi ani sotului *

    ReplyDelete
  3. Multumesc Daniela, te servesc cu mare drag!Pupici!

    ReplyDelete
  4. Am ajuns pe la tine iarasi. Tortul acesta e o minunatie! Admir in continuare cat de ordonat prezinti retele. :))

    ReplyDelete
  5. Multumesc frumos Rita!!!
    Pupici!!!

    ReplyDelete