December 11, 2011
Bulgarasi de zapada
Ingrediente
Pentru bulgarasi avem nevoie de:
* 3 oua
* 200 g unt
* 100 g zahar
* 1 lingurita coaja de portocala
* 1 lingurita coaja de lime
* 1 lingurita coaja de lamaie
* 1 lingurita bicarbonat
* faina cat cuprinde
Crema de vanilie:
* 150 g unt
* 150 g lapte condensat
* 100 ml lapte
* 100 g zahar
* 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Preparare bilute pentru "bulgarasi"
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pana cand s-a topit complet cantitatea de zahar.
Adaugam ouale,
coaja de portocala, lime,lamaie, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lime.
La sfarsit punem faina pana cand obtinem un aluat vartos care nu se mai lipeste de maini.
Din aluatul obtinut formam bilute mici pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor timp de 15- 20 minute.
Dupa coacere:
Preparare crema de vanilie
Pastaia de vanilie se desface in doua pe lungime si se scoate miezul.
Punem la fiert laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si pastaia de vanilie timp de cateva minute, apoi lasam sa se raceasca.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul ramas pana cand devine alb si cremos.
Adaugam treptat laptele condensat si laptele fiert cu pastaia de vanilie, omogenizand bine compozitia.
Crema obtinuta se lasa la rece timp de doua ore.
Asamblare si decorare bulgarasi
Bilutele coapate si racite se scobesc in mijloc cu ajutorul unui cutit cu varf subtire.
Umplem bilutele doua cate doua cu crema de vanilie.
Pentru colorarea bulgarasilor am folosit un amestec rece obtinut din 100 ml lapte fiert cu jumatate de pastaie de vanilie, nuca de cocos si zahar tos.
Bulgarasii obtinuti se dau prin laptele vanilat, apoi prin nuca de cocos si zaharul tos.
Apoi se pot servi cu placere!
Pofta buna!!!
Particip cu aceasta reteta la concursul : Prajiturele pentru Craciun .
Etichete:
fursecuri
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ce prajiturele buuuune!
ReplyDeletece faine!
ReplyDeleteFoarte,foarte bune.Pupici!
ReplyDeleteMiha,Alice,DiaMar-bucataria galbena...multumesc!!!
ReplyDeleteDeliciosi!
ReplyDeleteDelicioase!
ReplyDelete