January 3, 2012

Creveti cu broccoli si ciuperci brune


Bine v-am regasit in noual an !!!

Va doresc  sa aveti parte de un an plin de impliniri si realizari !!!!

O sa incep sa postez cateva retete care le-am facut pentru  sarbatori ,dar nu am avut timp sa le scriu pe blog...




 Ingrediente:
* 8 creveti cruzi, curatati de crusta
* 500 g broccoli
* 500 g ciuperci brune
* 3 catei usturoi
* 1 bucata de ghimbir
* 3 linguri sos de soia
* ulei de masline
* sare

Mod de preparare
Crevetii si legumele se spala si le lasa la scurs pe un servet de bucatarie.
In wook incingem uleiul de masline, punem usturoiul ,ghimbirul ras,lasam pe foc cat sa dam un gust aromat uleiului, apoi adaugam crevetii si ii lasam pana cand  devin roz.
Intre timp punem la fiert o oala cu apa, iar cand apa clocoteste adaugam broccoli pentru cateva minute pana se inmoaie, apoi ii scoatem la scurs.
Scoatem crevetii  din tigaie si punem in locul lor pe rand  broccoli,
apoi ciupercile si lasam sa se caleasca putin.
La sfarsit punem in wook crevetii si legumele apoi adaugam sosul de soia si lasam 2-3 minute.
Se pot servi simpli sau alaturi de orez alb.




Pofta buna!

9 comments:

  1. Super combinatie , imi place cum ai inceput anul ;) ..... La multi ani!!!

    ReplyDelete
  2. De ceva timp mi-am propus sa incerc si eu sa fac, n-am mancat niciodata, insa sunt atat de curioasa ce gust au, incat o sa-i incerc cat de curand, te pup si-ti doresc un an nou plin de bucurii si impliniri sufletesti!!!

    ReplyDelete
  3. Multumesc catkitchen ,,,,LA MULTI ANI si tie !!!

    ReplyDelete
  4. Dana daca iti place pestele o sa iti placa si crevetii ...
    La multi ani !!!

    ReplyDelete
  5. Nu-mi place deloc pestele :(...seamana asa tare la gust cu pestele?

    ReplyDelete
  6. Dana mai bine iei pentru inceput cativa si vezi daca iti plac si apoi e doar alegerea ta dc mai iei sau nu ....:)

    ReplyDelete
  7. Se incadreaza perfect la una din temele de la http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html,la care te invit cu mult drag. Super reteta,imi plac mult fructele de mare. La multi ani!

    ReplyDelete