Ingrediente:
* 4 copanele de pui
* 5 pastai de cardamom verde
* 1 lingurita chimion
* 1 lingurita boabe de piper verde
* 1 lingurita ghimbir ras
* 1 lingurita coriandru
* 1 lingurita boabe ienibahar
* 1 lingurita busuioc
* 1 lingurita oregano
* 1 lingurita maghiran
* 1 lingurita de boia de ardei dulce
* 3 catei de usturoi
* 3 linguri suc de lamaie
* ulei de masline
* sare
* orez sarbesc, pentru servit
Mod de preparare
Copanelele de pui se spala si se sterg cu un servet absorbant.
Pregatim condimentele:
Se prepara intr-un bol o marinata din ulei, chimion, cardamom despicat, boabele de piper verde,coriandru,ienibahar(zdrobite),oregano, busuioc, maghiran,usturoiul taiat felii mici, sare, si sucul de lamaie.
Se pun copanelele in marinata, se acopera cu o folie si se pun la frigider timp de 30-40 minute.
Scoatem marinata de la frigider, punem copanelele intr-o tava termorezistenta si adaugam peste ele marinata.
Dam la cuptor timp de 45-50 de minute.
Cand sunt gata servim copanelele alaturi de o garnitura de orez sarbesc.
Pofta buna!
niste copanele din astea roade acum Miruna, doar ca ceva mai putin aromat-condimentate....:))trebuie sa ne adaptam la varsta ei
ReplyDeleteastea ale tale is super bune...yummy
Imi plac f mult!
ReplyDeleteCe arome minunate.Grozav.Pup!
ReplyDeleteAromat , delicios .
ReplyDeleteCred ca au fost delicioase cu atatea arome !!
ReplyDeleteas papa si eu acum o portie la ce foame am si la cat de bine arata!!!
ReplyDeleteMancarea mea preferata: pui si orez!! Pacat ca-i tarziu, ca veneam la masa! :) Pupici
ReplyDeleteCe explozie de arome avem aici....Imi place:)Sunt curioasa cum e orezul sarbesc?....
ReplyDeletesuper delicioase si aromate! imi place tare mult! :*
ReplyDeletesimona te premiez din nou!!
ReplyDeleteMultumesc... Alice, Cristina, DiaMar,Dorina,catkitchen,Stefy, Simona, Mare Maria,Emily!!
ReplyDeleteMultumesc pentru premiu Stefania!!!
Pupici tuturor!!!