February 15, 2012

Copanele de pui aromate




 Ingrediente:
* 4 copanele de pui
* 5 pastai de cardamom verde
* 1 lingurita chimion
* 1 lingurita boabe de piper verde
* 1 lingurita ghimbir ras
* 1 lingurita coriandru
* 1 lingurita boabe ienibahar
* 1 lingurita busuioc
* 1 lingurita oregano
* 1 lingurita maghiran
* 1 lingurita de boia de ardei dulce
* 3 catei de usturoi
* 3 linguri suc de lamaie
* ulei de masline
* sare
* orez sarbesc, pentru servit

Mod de preparare
Copanelele de pui se spala si se sterg cu un servet absorbant.
Pregatim condimentele:


Se prepara intr-un  bol o marinata din ulei, chimion, cardamom despicat, boabele de piper verde,coriandru,ienibahar(zdrobite),oregano, busuioc, maghiran,usturoiul taiat felii mici, sare, si sucul de lamaie.
Se pun copanelele in marinata, se acopera cu o folie si se pun la frigider timp de 30-40 minute.
Scoatem marinata de la frigider, punem copanelele intr-o tava termorezistenta si adaugam peste ele marinata.
Dam la cuptor timp de 45-50 de minute.
Cand sunt gata servim copanelele alaturi de o garnitura de orez sarbesc.


Pofta buna!

11 comments:

  1. niste copanele din astea roade acum Miruna, doar ca ceva mai putin aromat-condimentate....:))trebuie sa ne adaptam la varsta ei
    astea ale tale is super bune...yummy

    ReplyDelete
  2. Cred ca au fost delicioase cu atatea arome !!

    ReplyDelete
  3. as papa si eu acum o portie la ce foame am si la cat de bine arata!!!

    ReplyDelete
  4. Mancarea mea preferata: pui si orez!! Pacat ca-i tarziu, ca veneam la masa! :) Pupici

    ReplyDelete
  5. Ce explozie de arome avem aici....Imi place:)Sunt curioasa cum e orezul sarbesc?....

    ReplyDelete
  6. super delicioase si aromate! imi place tare mult! :*

    ReplyDelete
  7. Multumesc... Alice, Cristina, DiaMar,Dorina,catkitchen,Stefy, Simona, Mare Maria,Emily!!
    Multumesc pentru premiu Stefania!!!
    Pupici tuturor!!!

    ReplyDelete