Ingrediente
* 300 g naut
* 300 g carne de vita
* 150 g suc de rosii
* 2 ardei kapia
* 2 morcovi
* 1 ceapa rosie
* 1 catel de usturoi
* patrunjel
* cimbru
* ulei
* frunze dafin
* rozmarin
* sare, piper
Mod de preparare
Se pune la inmuiat nautul timp de 12 ore (eu l-am lasat peste noapte).
A doua zi se scurge de apa in care a stat si se pune la fiert cu o frunza de dafin,un catel de usturoi, rozmarin,
2 linguri ulei ulei,boabe de piper, timp de 30-45 minute.
Carnea de vita spalata si portionata bucati mici se fierbe cam 45- 50 minute(verificam daca este suficient de facuta).
Legumele se curata, se spala si se taie marunt, apoi se calesc in doua linguri de ulei adaugand 100 ml apa.
Se lasa pe foc 5 minute apoi se adauga sucul de rosii, cimbru, sarea si piperul macinat, dupa gust.
Nautul fiert si scurs de apa se amesteca cu sosul de mai sus,carnea de vita,se pune intr-o tava termorezistenta si se da la cuptor timp de 30-35 minute,pana cand ramane doar nautul si un sos gros.
Cand este gata se presara patrunjelul taiat fin deasupra si se serveste.
Pofta buna!
Delicios arata! Eu nu am facut niciodata, dar as manca cu drag o portie de la tine. Pup
ReplyDeleteSuper arata! Delicios!
ReplyDeleteN-am mancat naut de un secol,insa tocana asta mi-a facut pofta.
ReplyDeleteArata grozav!
Toate bune pe la Iasi?
Te pup Simo.
Multumesc Simona, si eu am mancat pemtru prima data si mi-a placut foarte mult!
ReplyDeletePupici!
Multumesc Maya!!!
ReplyDeleteMultumesc Angelica...toate bune...timp liber nu prea este ...!!!
ReplyDeletePupici dulci!!!
Am gatit si eu nu demult prima data cu naut. Imi place si sunt in cautare de retete noi. Iata una dintre ele.
ReplyDeleteSi mie mi-a placut nautul.Ma bucur ca iti plac retetele mele!
ReplyDeletePupici dulci!!