Ingrediente
* 300 g smochine
* 200 g unt
* 200 grame ciocolata neagra
* 300 grame zahar
* 100 g nuci tocate marunt
* 150 grame faina
* 4 oua
* 1 lingura esenta rom
Mod de preparare
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul.
Mixam ouale cu zaharul si esenta de rom pana cand obtinem o crema densa.
Dupa ce s-a topit ciocolata lasam cateva minute sa sa raceasca si o turnam peste amestecul de oua si mixam
pana cand toate ingredientele se incorporeaza bine.
La sfarsit adaugam faina si omogenizam bine compozitia.
Amestecul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor (preincalzit la 180 grade)
pentru 25 minute.
Intre timp taiem smochinele felii si pregatim miezul de nuca:
Dupa 15 minute scoatem tava rapid din cuptor adaugam smochinele taiate felii si miezul de nuca.
Cand este gata lasam prajitura sa se raceasca ,apoi ornam cu sos de ciocolata si decoram cu felii de smochine.
Serviti apoi cu placere!
Pofta buna!
Ce buna tre' sa fie!
ReplyDeleteMultumesc frumos Gabi!
ReplyDeleteA fost foarte buna!
ador smochinele!!!
ReplyDeleteO combinatie tare buna.Merita incercata.Pup!
ReplyDeleteMultumesc Alinutzika,Dia Mar!
ReplyDeletePupici!