October 29, 2012

Pui umplut cu dovleac,portocala si ghimbir


Ingrediente

* 1 pui (cam 1,5 kg)
* 1 dovleac
* 1 portocala
* 1 radacina ghimbir
* 1 lingurita condimente cajun
* 1 lingurita garam masala
* 1 lingurita turmeric
* 1 lingurita oregano
* 1 lingurita susan
* 1 lingura seminte de in
* 2 linguri samburi de pin
* 1 lingurita piper mix din 4 culori
* 5 catei de usturoi
* sare de mare
* cimbru verde
* 1 pahar vin alb

Mod de preparare:
Se curata puiul, se spala si se sterge bine cu prosoape pe hartie.
Dolveacul se curata, se spala si se taie in cubulete.
Portocala si ghimbirul se curata si se taie felii mici.
Intru-un bol amestecam condimentele cajungaram masala , turmeric,  oregano, ghimbirul ras, susan, seminte de in, samburii de pin , boabele de piper  si incepem sa ungem puiul cu acestea prin interior cat si pe exterior, si pe sub pielita pentru a se pastra aroma condimentelor.



Umplem puiul cu bucatile de dovleac, felii de portocala, ghimbir si cimbru verde.


Asezam puiul intr-un vas incapator, langa el putem si restul de dovleac, portocala , ghimbir, cimbru verde, usturoi, presuram condimentele, apoi adaugam vinul alb .

Invelim vasul cu o folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 8 ore (eu l-am lasat peste noapte).
A doua zi scoatem puiul si mai presuram cateva condimente.
Preincalzim cuptorul la 180 grade si punem puiul pentru 1 ora si 20 minute (verificam intre timp) .
Cand e gata, lasam puiul sa se raceasca in tava timp 15 minute, apoi il mutam  pe un platou.
Asezam langa pui dovleacul copt si putem servi.










Pofta buna!


10 comments:

  1. Pentru mine puiul umplut inseamna masa de duminica in copilarie...bine fara portocala. Cred ca si puiul tau e delicios si exotic in acelasi timp. Arata tare bine!

    ReplyDelete

  2. Multumesc Dana!
    Pentru duminica a fost si la mine!
    Pupici!

    ReplyDelete
  3. imi place tare mult puiul cu portocala si ghimbir, iar dovleacul cred ca ii da o nota aparte!
    te pup draga mea!

    ReplyDelete
  4. Mmm... ce bunatateee!! Pana acum n-am incercat inca puiul cu fructe.. dar vad foarte multe postari, iar a ta m-a convins definitiv!!
    Pup

    ReplyDelete
  5. Arome foarte imbietoare are puiul acesta!Pup!

    ReplyDelete
  6. Multumesc Simona, poti incerca , mie imi place foarte mult combinatia!
    Pupici!

    ReplyDelete
  7. Vai ce fain arata puiul asta, iti vine sa-l mamanci nu alta ;) Si cu dovleac cred ca e minunat :)

    ReplyDelete