Ingrediente
Pentru aluat | Pentru umplutura |
---|---|
* 225 g faina | * 1 kg mere |
* 100 g unt * 70 g zahar | * 250 g zahar |
* 1 ou | * scortisoara macinata |
* 1 lingura apa rece | |
* 1 praf de sare |
Mod de preparare
Preparare aluat pentru tarta
Intr-un bol mixam untul cu zaharul, adaugam oul, apa rece, iar la sfarsit faina cernuta, sarea si amestecam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste.
Invelim aluatul obtinut intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt.
Taiem excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si intepam aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Preparare umplutura
Merele spalate se curata de coaja, se taie cuburi, apoi se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara, pana cand scade aproape toata zeama.
Lasam sa se raceasca cateva minute si le adaugam peste aluatul de tarta.
Deasupra intindem cateva fasii de aluat, si dam la cuptor timp de 25- 30 minute, pana devine usor rumena la suprafata .
Tarta se lasa la rece cateva minute inainte de a fi taiata si servita.
Pofta buna!
Ma bucur ca ai reinceput sa postezi. Tarta asta e foarte buna, cu siguranta. Te imvratisez cu drag si mult succes.
ReplyDeleteMinunat si apetisant!
ReplyDeleteMmmm...parca ii simt aroma!!!
ReplyDeleteSuperb arata!!!!
ReplyDeleteArata minunat.Imi plac asa de mult merele!Pup!
ReplyDeleteBuna ziua!
ReplyDeleteCristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!
E superba ! O tarta plina de arome!
ReplyDeleteMultumesc frumos Rita!
ReplyDeleteTe pup!
Multumesc Sara& Miki, Haplea,Simona,Dia Mar, Paula!
ReplyDelete