Ingrediente
Pentru aluat | Pentru umplutura |
---|---|
* 300 g faina | * 400 g branza de capra |
* 150 g unt | * 100 g cascaval ras |
* 2 oua | * seminte de fenicul |
* 1 praf de sare | * busuioc |
* 1 lingura apa | * rosii |
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga ouale, apa si se continua framantarea, pana cand aluatul devine elastic, in jur de 5 minute.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste formele de mini tarte unse in prealabil cu unt.
Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor. Se dau la cuptor timp de 5 minute.
Intre timp spalam rosiile si le rupem coditele.
Intr-un bol amestecam cascavalul cu branza de capra, semmintele de fenicul si busuioc.
Scoatem tavitele din cuptor lasam cateva minute sa se raceasca, apoi le umplem pe fiecare cu branza si deasupra punem rosiile.
Dam din nou la cuptor pentru 20- 25 minute.
Se pot servi calde sau reci.
Pofta buna!
Eu sunt fan tarte !! Ale tale sunt minunate iar rosiile alea sunt foarte gustoase.
ReplyDeleteCu siguranta delicioase mini-tartele!!!
ReplyDeleteSuper deliciu!!
ReplyDeleteminunate ! lesin :)
ReplyDeleteMultumesc frumos Dana, Haplea, Simona, Coco!!!
ReplyDeleteAu fost tare bune!!!