November 19, 2012

Peste cu stafide, samburi de pin si pachetele cu legume


Ingrediente Pentru pachetelele cu legume
* 500g peste (novac,pastrav)                                 * foi de orez
* 1 lingura stafide * 1 ardei galben
* 1 lingura samburi de pin * 1 ardei rosu
* 1 ceapa alba * 1 dovlecel
* 1 ceapa rosie * 2 morcovi
* 3 catei usturoi * busuioc
* 100 ml suc de rosii * sos de soia
* 1 ardei iute
* cateva fire patrunjel
* ghimbir proaspat
* busuioc
* sare,piper

Mod de preparare

Preparare peste
Pestele curatat si spalat se taie bucati de diferite marimi si se condimenteaza cu sare, piper, ghimbir ras si busuioc.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste usor, apoi il scoatem pe un servet .

In alta tigaie incinsa cu putin ulei calim stafidele si samburii de pin impreuna cu ceapa taiata felii.

Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si usturoiul zdrobit ,fierbem cateva secunde, apoi punem bucatile de peste.
Presuram  patrunjel tocat, sare, piper si ardeiul iute tocat.

Stingem focul si lasam cateva minute acoperind tigaia ca sa se intrepatrunda toate aromele.

Pachetelele de legume se pregatesc astfel

Legumele curatate si spalate se taie fasii subtiri avand aceeasi marime.
Foile de orez se inmoaie pentru cateva secunde in apa, apoi se transfera pe un prosop umed si se mai lasa cateva secunde.

Intindem foaia de orez pe masa de lucru, asezam  pe mijloc cateva legume presuram busuioc, sos de soia si impachetam intai marginile, apoi rulam usor peste legume toata foaia de orez.
Procedam identic cu fiecare foaie de orez pana cand terminam toate legumele.
Pachetelele obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu putin ulei de masline si se dau la cuptor pentru 20 minute, dupa 10 minute se intorc pe partea cealalta.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se taie in doua
Servim pestele cu stafide si samburi de pin alaturi de pachetelele cu legume.



Pofta buna!

11 comments:

  1. Foarte faina reteta ta! Am sa-mi fac curaj sa folosesc si eu foite de orez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Dana!
      Merita incercate foile de orez!!!
      Pupici!!!

      Delete
  2. Minunata reteta si prezentarea. Pup1

    ReplyDelete
  3. Reteta este excelenta iar prezentarea de nota 10+!

    ReplyDelete
  4. Totul la superlativ: reteta, prezentare! Succes la concurs!
    Daca as avea foitele de orez, acum le-as face si eu!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete