November 9, 2012

Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide


Ingrediente

Rulada piept de rata Chutney de mangoCous-cous cu stafide
* 1 piept de rata                          * 1 mango                                            * 100 g cous-cous
* 1 rodie * 130 g zahar brut * 100 ml apa
* 1 portocala * 1 lingura ulei de masline * 1 lingura unt
* 150 de ml vin alb * 1 lingurita boia de ardei iute * 1 portocala
* 100 ml suc de rodie * 2 linguri ghimbir tocat marunt * 50 g stafide brune
* coaja de lamaie * 3 pastai de cardamom
* coaja de portocala * 1/2 lingurita turmenic macinat
* coaja de limetta * 1/2 lingurita cuisoare macinate
* boabe de coriandru * 1 baton scortisoara
* cuisoare * 150 ml otet de mere
* piper mozaic * 50-100 ml apa
* cimbru verde * 130 g zahar brut
* 1 ceapa rosie tocata
* 1 lingurita rasa sare
Mod de preparare

Preparare rulada
Pieptul de rata dezosat se spala, apoi se cresteaza pe partea cu piele si se maseaza bine cu jumatate din ingredientele de mai sus pe ambele parti.

Intr-un bol punem vinul alb, sucul de la portocala, coriandru zdrobit, cuisoare, cojile de portocale, lamaie, limetta, piperul mozaic, sucul de rodie si amestecam bine, apoi adaugam pieptul de rata si dam la frigider timp de cateva ore (eu l-am lasat peste noapte).


A doua zi scoatem pieptul de rata din marinada si il prajim in ulei incins timp de 4 minute pe ambele parti.

  Lasam sa se raceasca,apoi adaugam pe partea fara pielita semintele de rodie.

Rulam pieptul de rata si legam bine cu un snur de silicon.


Rulada obtinuta se pune intr-un vas termorezistent, in care am adaugam putin suc de rodie, untura de rata, cimbru verde, coaja de portocala, lamaie, limetta si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade, timp de 8- 9 minute.
Cand rulada este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii.

Preparare chutney de mango
Mango se curata de coaja si se taie bucati mici.
Intr-o tigaie incingem  uleiul la foc mediu si adaugam ceapa, ghimbirul si prajim cam 30 secunde.
Punem condimentele ramase si mai prajim cateva secunde.
Adaugam otetul si apa, iar cand incepe sa fiarba punem si zaharul.
Cand zaharul s-a dizolvat adaugam intreaga cantitate de mango, sarea si fierbem la foc mic timp de 35- 40 minute, pana obtinem un sos dens.

Preparare cous - cous cu stafide
Intr-un vas punem cous-cousul si adaugam peste el apa clocotita, apoi lasam 15 minute acoperind vasul.
Adaugam untul, stafidele hidratate in putina apa, sucul de portocala si punem  pe foc timp de 5 minute amestecand continuu.
Servim pietul de rata cu chutney de mango alaturi de garnitura de cous-cous cu stafide.






Pofta buna!

4 comments:

  1. Waw!!! Cate arome.. O bunatate!!!

    ReplyDelete
  2. Arome foarte imbietoare aici la tine!Imi place!
    Pup!

    ReplyDelete
  3. Wow, un adevarat deliciu!! Chiar azi am mancat rata pentru prima data si am fost grozav de incantata. Retata ta merita salvata pentru o masa de sarbatoare!

    ReplyDelete
  4. Multumesc Simona!

    Ma bucur ca este pe placul tau DiaMar!

    Multumesc de aprecieri Paula!

    ReplyDelete