Fiind ultima reteta pe care o postez anul acesta, va urez tuturor Sarbatori Fericite si un An Nou plin de impliniri !!!
Ingrediente:
Pentru blatul alb | Pentru blatul de cacao | Pentru crema | Pentru decor |
---|---|---|---|
* 4 oua | * 4 oua | ||
* 4 linguri de zahar | * 4 linguri de zahar | * 150 g ciocolata neagra | * 100 ml frisca lichida |
* 1 plic zahar vanilat | * 1 plic zahar vanilat | * 2 oua | * bomboane stelute |
* 4 linguri de faina | * 3 linguri de faina | * 4 linguri zahar | * colorant rosu,galben,verde |
* 1 lingura apa rece | * 2 linguri cacao | * 400 ml frisca lichida | |
* 1 lingura ulei | * 1 lingura apa rece | * 10 g gelatina | |
* 1 lingura ulei | * capsuni | ||
* coacaze albe, rosii | |||
* afine |
Preparare blaturi:
Se fac doua blaturi, unul alb si cel de-al doilea cu cacao.
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa.
Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia.
Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da blatul la cuptor pentru
30-35 de minute.
Blatul se lasa sa se raceasca complet.
Se face la fel al dolilea blat cu cacao.
Preparare crema:
Ouale si zaharul se pun pe baie de abur, cand incepe sa se ingroase se adauga ciocolata bucatele.
Cand ciocolata e topita se da deoparte si se lasa la racit.
Frisca se bate nu foarte tare, se adauga crema de oua si se amesteca, apoi gelatina dizolvata in
3-4 linguri de apa, se ia din crema doua linguri si se amesteca cu gelatina si apoi cu toata compozitia.
La sfarsit adaugam fructele si amestecam bine toata compozitia.
Dam la frigider crema pentru aproximativ 2 ore.
Asamblare si decorare tort:
Din fiecare blat cu ajutorul unei forme cu diametru mai mic decat al blaturilor se decupeaza cate un cerc mai mic.
In golul din blatul alb asezam decupajul cu cacao si invers.
In forma de tort in care am facut blaturile, o invelim cu folie de plastic si asezam un blat,il insiropam cu putin sirop fiert din apa cu zahar si esenta Bergamota , apoi adaugam crema de fructe si acoperim cu ultimul blat.
Dam la frigider tortul pentru cel putin 2 ore.
Desprindem apoi peretii formei de tort, il asezam pe un platou si imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca, desenam pe "Mos Craciun" si decoram pe margini cu stelute colorate.
Pofta buna!
E drăguț, pare complicat:).
ReplyDeleteE foarte simplu Alina!
DeleteLa multi ani, Simona!!!
ReplyDeleteLa multi ani,Cristina!
Deletevai ce bineee arataaa...
ReplyDeleteun an nou minunat !!
Multumesc Coco!
DeleteCat de frumos este, felicitari!! Un an nou minunat sa te intampine! Pup
ReplyDeleteMultumesc Paula!!!
DeleteToate cele bune si tie!
La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
ReplyDeleteLa multi ani Mimmi!
DeleteE minunat tortul! Un An Nou fericit si plin de realizari! Pup!
ReplyDelete