Eu fac foarte des paine acasa si incerc sa combin faina cu diverse seminte.
Astfel am incercat si painea cu tarate si seminte care a fost foarte buna!!!
Avem nevoie de :
* 500 g faina
* 100 g tarate de grau
* 2 linguri seminte de susan
* 2 linguri seminte de in
* 2 linguri seminte de dovleac
* 2 linguri seminte de floarea soarelui
* 2 linguri de mac
* 1 plic drojdie uscata
* 2 linguri ulei de masline
* jumatate lingurita sare
* jumatate lingurita zahar
* 300 ml apa calduta
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se cerne faina si tarata de grau.
Se adauga drojdia uscata, sarea, zaharul ,semintele de susan, in, dovleac, floarea soarelui si macul.
Se amesteca bine toate ingredientele.
Se adauga apa calduta si se incepe framantarea.
Se pune si uleiul de masline continuand framantarea pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Aluatul obtinut se pune la cald sa creasca timp de 35- 40 minute.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua, se impleteste si se pune in tava.
Se lasa sa creasca in tava timp de 15- 20 minute, se unge cu putina apa, se presoara deasupra cateva seminte si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 50- 60 minute.
Super deliciu!! Ador paine cu seminte!!
ReplyDeleteMultumesc Simona!
DeleteCat de bine a iesit. Nimic nu se compara cu painea facuta in casa ;)
ReplyDeleteDa.........intotdeauna!!!
DeletePainea facuta in casa este tare buna, iar cu tot ce ai pus tu in ea sunt sigura ca este excelenta!
ReplyDeleteAm facut painea! Super buna!
ReplyDeleteMultumesc pentru reteta!