January 22, 2013

Savarine




Pentru ca ne plac foarte mult savarinele, am incercat sa le fac acasa si trebuie sa recunosc ca au fost foarte delicioase!!!

Ingrediente:

Pentru aluat Pentru siropPentru ornat
* 250 g faina * 400 ml apa * 250 ml frisca lichida
* 4 g  drojdie uscata           * 300 g zahar * 1 plic zahar vanilat
* 200 ml lapte * esenta de bergamota          * zmeura
* 1 ou
* 20 g zahar
* 30 ml ulei
* 5 g sare
* coaja lamaie

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca  ingredientele de mai sus  obtinand un aluat dospit de consistenta curgatoare.
Se lasa sa dospesca timp de 40- 45 minute.
Intre timp ungem formele de savarina,le tapetam cu putina faina scuturand surplusul de faina.
Se pune aluatul in formele de savarina si se lasa sa creasca cateva minute.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade  si se coc pana cand revin usor rumene deasupra.
Se lasa sa se  raceasca cateva ore.
Dupa ce se racesc, se taie un capacel  fiecarei  savarine. 
 Se insiropeaza cu sirop fiert din apa , zahar si esenta de bergamota.
 Baza se orneaza cu frisca,in mijloc se pune cate o zmeura.

Se poate orna cu frisca si capacelul.
Inainte de a fi servite se lasa la rece cateva ore.





 Pofta buna!

Sursa

22 comments:

  1. Mi-ai facut o pofta de numa ,numa...Trebuie sa le fac si eu.Pup!

    ReplyDelete
  2. Ce faine ti-au iesit. De cand zic ca fac si eu dar nu mai reusesc!...iar linguritele sunt adorabile!!

    ReplyDelete
  3. Fenomenal arata! Si pozele sunt superbe! Imi plac la nebunie!

    ReplyDelete
  4. O prezentare de nota 20!!! Si ma servesc cu o savarina! :)

    ReplyDelete
  5. Sincer nu am mancat de foarte mult timp si tare as gusta... arata ff bine ale tale!

    ReplyDelete
  6. Ne plac mult si drept urmare nu apuca sa fie pozate:)

    ReplyDelete
  7. Mmm..foarte bune sunt savarinele!!!

    ReplyDelete
  8. Delicioase iar pozele sunt superbe!
    Pupici

    ReplyDelete
  9. un premiu dulce te asteapta la mine pe blog

    ReplyDelete
  10. Cum pot sa arate! Fantastic!

    ReplyDelete