April 29, 2013

Drob de ghebe si oua de prepelita



Ingrediente:
* 700 g ghebe
* 20 oua prepelita
* 5 oua de prepelita fierte
* 1 praz
* 3 ardei galbeni
* 3 ardei kapia
* 4 morcovi fierti
* ulei
* sare, piper

Mod de preparare:
Ghebele se curata si se spala in mai multe ape, apoi se fierb in apa cu sare.


Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se taie bucati mai mici.
Legumele se spala si se taie marunt iar ouale de prepelita se fierb.

Intr-o tigaie incinsa cu ulei se calesc putin ghebele cateva minute (pana cand nu mai lasa apa), apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se adauga ghebele, legumele, ouale de prepelita, sare, piper si se amesteca foarte bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jumatate din amestecul de mai sus .
Se pun ouale de prepelita fierte si se completeaza cu restul de compozitie.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 40-45 minute.
Se taie felii dupa ce s-a racit.






Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii  aprilie, gazduita de Magda Adina !


2 comments:

  1. Tare faina-i!!! Imi plac tare mult ghebele si ouale de prepelita, o trec pe lista ;-) puup

    ReplyDelete