Ingrediente:
Pentru aluatul de tarta | Pentru umplutura |
---|---|
* 300 g faina | * 300 g ghebe |
* 150 g unt | * 2 zucchini |
* 2 oua | * 2 ardei kapia |
* 1 praf de sare | * 1 legatura leurda |
* 1 lingura apa | * 4 oua |
* 50 g smantana | |
* sare, piper |
Mod de preparare:
Preparare aluat tarta
Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga ouale, apa si se continua framantarea, pana cand aluatul devine elastic, in jur de 5 minute.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste tava de tarta unsa
in prealabil cu unt.
Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.
Preparare umplutura
Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare.
Legumele se curata, se spala si se taie felii.
Leurda spalata se taie fasii mici.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele, zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.
Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana.
Adaugam peste amestecul de oua legumele calite, leurda tocata marunt si amestecam usor.
Punem aceasta compozitie in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Se taie portii dupa ce se raceste.
Particip cu aceasta reteta la provocarea Dulce Romanie, aprilie 2013 organizata de Magda Adina !
Ce bine arata. Cred ca e delicioasa.
ReplyDeleteMultumesc Valentina!Te mai astept in vizita!Pupici!!!
DeleteCe tarta delicioasa!!! Foarte frumoasa este!
ReplyDeleteMultumesc Simona!!!
Deletefoarte foarte bine arata. Delicioasa sunt sigura ca e ;)
ReplyDeleteMultumesc Paula!
DeleteE senzationala! Si eu am facut saptamana trecuta, dar cu zbarciogi. :)
ReplyDeleteDaaaa.... a fost tare buna, mai aveam si eu cateva ghebe ratacite prin congelator si le-am folosit !!!
Delete