Ingrediente
* 1 kg capsuni
* 700 g rubarba
* 1 kg zahar
* 2 linguri suc proaspat de lamaie
* 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare:
Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in doua.
Tijele de rubarba se spala si se taie bucati mici.
Pastaia de vanilie se despica pe jumatate si se scot semintele.
Intr-un vas punem capsunile, rubarba, semintele de la pastaia de vanilie, zaharul si lasam la macerat timp de 1- 2 ore.
Punem oala la fiert la foc mic aproximativ o ora.
Dupa un timp gemul va incepe sa fiarba si sa formeze spuma pe care o indepartam cu ajutorul unei spumiere.
Cand gemul a scazut suficient de mult si s-a fiert stingem focul si lasam putin sa se racoreasca.
Se pune gemul in borcane pe care le sterilizam in cuptor timp de 20 de minute, la foc mic.
Se depoziteaza in camara.
No comments:
Post a Comment