July 16, 2013
Salata de conopida cu maioneza si usturoi
Ingrediente
* 1 kg conopida
* 2 oua
* 100 ml ulei floarea soarelui
* 1 lingura ulei de susan
* 3 catei usturoi
* seminte susan negru
* zeama de la jumatate de lamaie
* sare
Mod de preparare
Conopida se desface bucatele,se spala, apoi se pune la fiert in apa cu putina sare.
Intr-un bol punem galbenusul unui ou fiert si cel crud, putina sare si amestecam incet, mereu in acelasi sens cu o lingura de lemn.
Adaugam treptat uleiul de floarea soarelui si uleiul de susan pana formam maioneza.
La sfarsit punem zeama de la jumatate de lamaie si amestecam usor.
Conopida fiarta se scoate din apa,se lasa sa se raceasca si se paseaza.
Se amesteca cu maioneza, se adauga usturoiul curatat si taiat foarte marunt si semintele de susan negru.
Se poate servi pe paine prajita.
Etichete:
Salate
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
O bunatate de salata!!!
ReplyDeleteFrumoasa prezentare! Salata asta e preferata mea!
ReplyDeleteAdor conopida...dar nu am incercat niciodata sa fac salata din ea...hmmm abia astept sa incerc.
ReplyDeleteE foarte buna ! Eu o prepar de multe ori si are succes. Merita s-o incercati.
DeleteE minunata ! eu o prepar de multe ori.
ReplyDelete