July 16, 2013

Salata de conopida cu maioneza si usturoi


Ingrediente
* 1 kg conopida
* 2 oua
* 100 ml ulei floarea soarelui
* 1 lingura ulei de susan
* 3 catei usturoi
* seminte susan negru
* zeama de la jumatate de lamaie
* sare


Mod de preparare
Conopida se desface bucatele,se spala, apoi se pune la fiert in apa cu putina sare.
Intr-un bol punem galbenusul unui ou fiert si cel crud, putina sare si amestecam incet, mereu in acelasi sens cu o lingura de lemn.
Adaugam treptat uleiul de floarea soarelui si uleiul de susan pana formam maioneza.
La sfarsit punem zeama de la jumatate de  lamaie si amestecam usor.
Conopida fiarta se scoate din apa,se lasa sa se raceasca si se paseaza.
Se amesteca cu maioneza, se adauga usturoiul curatat si taiat foarte marunt si semintele de susan negru.
Se poate servi pe paine prajita.






5 comments:

  1. Frumoasa prezentare! Salata asta e preferata mea!

    ReplyDelete
  2. Ador conopida...dar nu am incercat niciodata sa fac salata din ea...hmmm abia astept sa incerc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E foarte buna ! Eu o prepar de multe ori si are succes. Merita s-o incercati.

      Delete
  3. E minunata ! eu o prepar de multe ori.

    ReplyDelete