August 2, 2013

Inghetata de ananas si alune de padure in cosulete de ciocolata


     Sun Food organizeaza concursul  “Gatesc sanatos cu Sun Food”  special  pentru bloggerii  culinari.
     Produsele lor sunt din ingrediente 100%  naturale,  fara conservanti,  pastrandu-si  gustul si culoarea.
     Produsele Sun Food se gasesc atat in reteaua de magazine Cora, Auchan, Selgros, Metro cat si pe www.sunfood.ro .

      Astfel m-am gandit sa fac din ananas o vedeta si sa pregatesc  o inghetata de ananas si  alune de padure in cosulete de ciocolata.



Ingrediente:

Pentru cosulete de ciocolata Pentru inghetata
* 200 g cicololata cu 85% cacao                   * 2 cutii ananas rondele Sun Food
* 1 lingura unt * 70 g alune de padure
* hartii briose * 70 g zahar brun
* 1 steluta anason
* 200 g smantana

Mod de preparare:

Preparare cosulete de ciocolata

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul.
Cu ajutorul unei pensule intindem ciocolata topita  pe  hartia de briosa si  dam la frigider pana se intareste ciocolata.Repetam  de 3 ori, apoi lasam cosulete in frigider.
Scoatem cu grija hartia de briose.

Mod de preparare inghetata
Pregatim ananasul,
si alunele de padure .
 

Ananasul rondele se scoate din sirop si se taie bucati mai mici. Pastram 6 rondele de ananas.
Intr-o cratita punem zaharul brun, lasam sa se caramelizeze, apoi punem alunele de padure zdrobite putin,
steluta de anason si ananasul.

Lasam pe foc pana cand se rumenesc usor.
Dupa ce s-au racit putin, scoatem steluta de anason si pastram cateva alune de padure caramelizate pentru decor.
Mixam ananasul, alunele de padure caramelizate, sucul de la ananas si smantana  intr-un blender.
Punem cosuletele de ciocolata in forme de metal, in fiecare punem cate o bucatica de ananas caramelizat,
apoi le umplem cu inghetata de ananas.
Dam la congelator inghetata pentru minim 3 -4 ore.

Preparare decor:
Rondelele de ananas ramase se taie in doua ,se aseaza intr-o tava tapetata cu  hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15 minute.

Apoi se scot si se pun intr-o alta tava de briose,se stropesc cu putin zahar brun,si se dau din nou la cuptor pentru cateva minute pana cand se rumenesc pe margini.
Cu o pensula de bucatarie umezim putin inghetata pe mijloc si decoram fiecare cosulet cu flori din anans si alune de padure caramelizate.
 













2 comments:

  1. Superbe cosulete! As vrea si eu vreo doua...mai ai? ;-)

    ReplyDelete
  2. Cu mare drag , dar n-a mai ramas nimic :D !

    ReplyDelete