Ingrediente
Pentru tarta | Pentru umplutura |
---|---|
* 225 g faina | * 1 vanata |
* 100 g unt rece | * 1 ardei rosu |
* 2 oua | * 1 ardei verde |
* 1 lingura lapte rece | * 1 morcov |
* sare de mare | * 1 dovlecel |
* 1 rosie | |
* busuioc verde | |
* sare de mare | |
* 100 g cascaval afumat |
Mod de preparare
Preparare aluat tarta:
Mixam in robotul de bucatarie untul rece taiat bucati, ouale, laptele, sarea de mare si faina.
Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 minute.
Ungem tava cu putin unt si o tapetam cu faina , apoi intindem aluatul de tarta.
Taiem surplusul de aluat de pe margini si intepam aluatul pe alocuri cu furculita pentru a nu se umfla in cuptor.
Dam tarta la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute.
Lasam sa se raceasca pentru cateva minute.
Pregatire legume:
Legumele spalate si cascavalul se taie felii subtiri.
Presuram deasupra putina sare de mare, cascaval ras si busuioc tocat marunt.
Se serveste calda sau rece.
arata fain.. colorata...buna
ReplyDeleteEste foarte aratoasa!
ReplyDeleteO bunatate foarte aspectuoasa ai facut aici. Tarta ta cu legume incanta privirea si in mod sigur este deosebit de gustoasa.
ReplyDeleteO am si eu pe lista! Arata demential!
ReplyDeleteyummy ce deliciu frumos prezentat, imi place si am sa incerc
ReplyDelete