September 30, 2013

Pui umplut cu struguri si nuci




Ingrediente

* 1 pui
* 300 g struguri albi
* 100 ml vin alb 
* 150 g miez de nuca
* condimente cajun
* condimente pentru pui
* 2 morcovi
* 1 foaie dafin
* 5 catei usturoi
* cimbru verde
* busuioc verde
* sare de mare
* piper mozaic

Mod de preparare

Se curata puiul, se spala si se sterge bine cu un servet de bucatarie.
Intru-un vas se amesteca toate condimentele si se unge puiul cu acestea prin interior cat si pe exterior, si pe sub pielita pentru a se pastra aroma condimentelor.
Pregatim strugurii si nucile.
Strugurii se spala si se taie bobitele de pe ciorchine.
Se umple puiul cu bobite de struguri si miez de nuca.
Se asaza puiul intr-un vas termorezistent si se toarna vinul alb.
Se stropeste cu putin ulei de masline, cimbru verde si busuioc tocat.
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 1 ora.
Dupa 40 minute se scoate folia de aluminiu  si se lasa in cuptor pana se rumeneste usor.
Cand e gata, lasam puiul sa se raceasca in tava timp  15 minute, apoi il mutam  pe un platou.
Se aseaza langa pui strugurii, miezul de nuca si fasiile de morcovi, apoi se serveste.

 














9 comments:

  1. Arata senzatinal si imi place mult combinatia. O saptamana frumoasa iti doresc ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Flory !!! O saptamana frumoasa si tie! Pupici !!!

      Delete
  2. Foarte apetisant puiul asta! Arata super si imaginile confirma.

    ReplyDelete
  3. Combinatia suna demential! O sa il incerc si eu!

    ReplyDelete
  4. Arata grozav! Ce culoare are...yummy!

    ReplyDelete
  5. Ce rumenit frumos ai tu aici !! ;)

    ReplyDelete