Pe mine toamna ma duce cu gandul la dovleac, mere, pere, nuci ....
De ceva timp am venit si eu prietena cu dovleacul, l-am facut dulceata, grisine, l-am combinat cu pui , cu vita,
de data aceasta insa l-am facut inghetata , combinandu-l cu morcov, sirop de brad, muguri de pin si caju.
Ingrediente
* 1 dovleac placintar
* 200 g morcov
* 200 g smantana grasa
* 100 ml sirop de brad
* 100 g caju
* 100 g muguri de pin
Mod de preparare
Dovleacul se curata, se spala , se taie bucati mici si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Morcovii se curata, se spala si se aseaza si ei in tava.
Se pun cativa muguri de pin si caju.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30-35 minute.
Dupa ce s-au copt se scot din tava si se lasa sa se raceasca.
Intr-un blender se paseaza dovleacul ,morcovul copt si siropul de brad.
Se adauga si smantana, iar la sfarsit caju-ul si mugurii de pin (pastrandu-se cativa pentru decor).
Amestecul obtinut se pune intr-o tava care a stat la congelator.
Se da inghetata la congelator pentru cel putin 4 ore,timp in care mai amestecam in ea cu ajutorul
unui tel pentru a indeparta formarea aschiilor.
Se serveste inghetata de dovleac in cupe si se decoreaza cu muguri de pin si caju.
are o culoare frumoasa, iar gustul trebuie testat neaparat!
ReplyDeleteMultumesc Cristina ! :)
DeleteCu siguranta este foarte gustoasa!
ReplyDeleteTare drag imi este vasul tau!
Pup!
Multumesc DiaMar, a fost buna buna!:)
DeleteCe bunatate parfumata! <3
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteMusai trebuie încercată!
ReplyDeleteDa, merita Alina!
DeleteCe nebunie de inghetata!
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteTrebuie sa fie delicioasa!
ReplyDeleteArata foarte bine.. dar tare sunt curioasa de gust.. Dai o portie?!
ReplyDeleteMultumesc Simona, oricand dau si o portie! :)
DeleteInghetata de dovleac e grozava, atat de aromata si cu o textura super. Servesc o portie de la tine ;)
ReplyDeleteCu mare drag Paula!
DeleteImi place si mie culoarea. Cred ca-i foarte aromata. Trebuie incercata.
ReplyDeleteMerita incercata, e foarte aromata! Multumesc pentru vizita Valentina!
DeleteCum de mi-a scapat inghetata asta?? Arata atat de bine!
ReplyDeleteLa multi ani !
ReplyDeleteTe astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/