October 10, 2013

Tort cu crema de ciocolata alba si menta



Un tort usor mentolat, dar foarte delicios.....!

Pentru acest tort folosim doua blaturi unul alb si unul cu cacao.

Ingrediente 

Pentru blatul alb Pentru blatul maroPentru crema de ciocolata alba si menta
* 3 oua* 3 oua* 200 g ciocolata alba
* 3 linguri zahar fin* 3 linguri zahar                    * 200 g mascarpone
* 3 linguri faina* 3 linguri faina* 100 ml frisca lichida
* esenta de bergamota                  * 1 lingurita extract de vanilie              * 100 ml sirop de menta
* coaja de lamaie confiata* 1 lingurita cacao * 50 g unt



 Mod de preparare

Preparare blat alb
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga  treptat zaharul si se mixeaza  pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Se adauga  galbenusurile, apoi esenta de bergamota si coaja de lamaie confiata .
La sfarsit se adauga faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da  la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare blat maro
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Se adauga  galbenusurile, apoi extractul de vanilie.
Se cerne faina amestecata cu cacao si se adauga in amestecul de mai sus incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare crema de ciocolata alba si menta
Ciocolata alba se topeste pe baie de abur impreuna cu untul si  frisca lichida, apoi se lasa cateva minute sa se raceasca.
Mascarpone se mixeaza impreuna cu siropul de menta si se adauga peste ciocolata continuand mixarea.
Crema obtinuta se da la frigider pentru aproximativ o ora.

Asamblare si decorare tort
Din fiecare blat cu ajutorul unei forme cu diametru mai mic decat al blaturilor se decupeaza cate un cerc mai mic.In golul din blatul alb se aseaza decupajul cu cacao si invers.
Blaturile se insiropeaza cu sirop de menta.
Pe un platou se pune primul blat, apoi se adauga  crema de ciocolata alba si menta  si  se acopera cu ultimul blat.


Se da tortul la frigider pentru cel putin 2 ore.
Se imbraca tortul intr-un strat subtire de unt, apoi se acopera cu pasta de zahar si se decoreaza cu flori din pasta de zahar.




10 comments: