January 22, 2014

Prajitura cu rodie si smochine





Bine v-am regasit dragii mei !!!
Va doresc tuturor un an minunat si sa vi se implineasca toate dorintele!
Stiu ca am lipsit o perioada mai lunga,insa au fost multe schimbari in viata mea, promit ca voi recupera de acum incolo.
Va las la ceas de seara o prajitura cu fructul meu preferat rodia, alaturi de care am adaugat si cateva smochine proaspete.

Ingrediente

Pentru blat Pentru cremaPentru decor
* 3 oua* 300 g smochine* 200 g ciocolata neagra
* 50 g unt* 250 g mascarpone* smochine
* 30 g cacao* 150 g smantana grasa            * rodie
* 35 g faina* 50 g miere de albine
* 60 g zahar* 50 ml suc de rodie
* 60 ml suc de rodie          * 1 rodie


Mod de preparare

Preparare blat
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu sucul de rodie si untul topit si racit.
Se adauga treptat faina si cacaua cernuta, obtinandu-se o pasta. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul  adaugat treptat si se adauga peste amestecul de mai sus.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute.

Preparare crema
Mascarpone se mixeaza impreuna cu mierea de albine si sucul de rodie.
Se adauga smantana continuand mixarea. Crema obtinuta se da la frigider timp de o ora.
Intre timp se scot semintele de rodie, iar smochinele se taie felii.



Asamblare si decorare prajitura
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu suc de rodie.
Se aseaza primul blat pe un platou, se pune crema de mascarpone, smochinele spalate si taiate felii si semintele de rodie.Se acopera cu al doilea blat.
Se decoreaza  prajitura cu ciocolata topita si se orneaza cu felii de smochine si seminte de rodie.






9 comments:

  1. Bine ai revenit!! Te iert ca ai lipsit atat.. mai ales ca ne-ai adus o asa bunatate :)
    Sper ca toate-s ok la tine, te imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine v-am regasit !Multumesc Simona, pupici !!!

      Delete
  2. Arata extraordinar de apetisanta!

    ReplyDelete
  3. ce poate fi mai apetisant, delicios, savuros si racoros decat aceasta prajitura dementiala, doar cand ma uit la poze si deja imi ploua in gura de pofta care mi-o face :D

    ReplyDelete