March 25, 2014

Stiuca cu pesto de leurda


 Astazi se mananca peste , asa ca va las si eu o stiuca cu pesto de leurda, ciuperci si rosii cherry.

 Pentru ca mi- a placut foarte mult pesto de leurda, am incercat sa il combin cu stiuca,  ciuperci si rosii, ce-a iesit...o bunatate !!!

 Ingrediente
* 1 stiuca
* pesto de leurda
* 500 g ciuperci champignon
* 250 g rosii cherry
* 70 ml vin alb
* 50 g unt
* 1 limetta
* 1 crenguta cimbru  verde
* ulei de masline
* sare de mare
* piper boabe mozaic

Mod de preparare
Stiuca curatata si spalata se sterge bine cu un servet de bucatarie.
Se unge cu unt, apoi se maseaza bine cu pesto de leurda.
Se stropeste cu zeama de la jumatate de limetta , restul limettei se taie felii si se pune in interiorul stiucii.
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.
Intr-un vas termorezistent se pun ciupercile, rosiile cherry, iar deasupra stiuca.

Se stropeste cu ulei de masline, se adauga vinul alb, putina apa, cimbrul, sarea, piperul si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35-40 minute.
Din cand in cand se verifica stiuca si se stropeste cu sosul din tava pentru a nu crapa.
Stiuca se serveste calda  cu felii de lamaie/limetta.



 
 


6 comments:

  1. Ce frumos platou! Te imbie la masa :)

    ReplyDelete
  2. Neaparat trebuie sa incerc si eu pesto de leurda!! Tare m-ai facut curioasa de combinatia de gusturi si arome din farfuria de mai sus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musai trebuie sa o incerci Simona , e buna tare, de curand am descoperit si eu ca e buna leurda tare :))) !

      Delete
  3. M-a impresionat blogul tau. E foarte bine organizat si fotografiile sunt foarte placute ochiului: frumos colorate, elegante si pline de inspiratie. Mi-a placut mult reteta de stiuca cu pesto de leurda. Am salvat-o, sa o incerc si eu, cu prima ocazie. Felicitari pentru toata munca ta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase !!! :)

      Delete