April 27, 2014

Macarons cu crema de ciocolata




De cand i-am facut pentru prima data, m-am indragostit de ei , astfel macaronsii  au ramas dulciurile mele preferate , astazi va las macarons cu crema de ciocolata , urmeaza  sa postez si  macarons cu crema de visine , cu matcha ....!


Ingrediente 

Pentru macarons Pentru crema de ciocolata
* 90 g albus * 100 g ciocolata neagra
* 70 g zahar tos * 150 g smantana grasa
* 70 g faina de migdale                           
* 180 g zahar pudra
* colorant rosu (optional)
Mod de preparare

Preparare macarons
Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cerne de 2-3 ori printr-o sita deasa.
Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .


Se adauga colorantul.
La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.


Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari macaronsii.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .
Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora,  apoi se coc in cuptorul electric la 130 grade timp de 15 minute .

Se lasa cateva min sa se raceasca, apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.

Preparare crema de ciocolata
Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Smantana se bate spuma tare cu putina zeama de lamaie , apoi se amesteca cu ciocolata topita si racita.
Se lipesc macaronsii cate doi cu crema de ciocolata .



 





2 comments:

  1. Arata minunat macaronsii tai, felicitari! Am facut si eu niste incercari prin toamna, si vreau sa le reeditez, cat de curand :)

    ReplyDelete
  2. Foarte faini ti-au iesit! vad ca ai mers pe reteta clasica. mie-mi ies mai bine cu bezea italiana. bravo!

    ReplyDelete