April 11, 2014

Miel cu masline si sos de ansoa

 

Pentru ca se apropie sarbatorile Pascale, o sa incep sa postez cateva retete care ar putea fi binevenite pe masa de sarbatori.
Miel cu masline si sos de ansoa , o reteta foarte parfumata si cu un gust divin  pe care am gasit-o intr-o carte de bucate cu retete din bucataria turca.

Ingredinte
* 500 g carne de miel
* 100 g   masline verzi
* 2 linguri ansoa maruntita
* 1 lingura unt
* 1 ceasca vin
* 1 ceasca supa de miel
* ulei de masline
* cimbru verde
* rozmarin verde
* usturoi
*  sos de rosii
* coaja de lamaie
 * sare, piper
* cus cus pentru garnitura


Mod de preparare

Carnea de miel se taie bucati potrivite, se spala si se sterge cu un prosop absorbant.
Se condimenteaza carnea de miel cu cimbru, rozmarin, ulei de masline, jumatate ceasca de vin si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider.


Se prepara un sos prin sotarea usturoiului in unt pana isi schimba culoarea.
Se toarna vinul, supa de miel si pasta de tomate, se omogenizeaza, se incorporeaza ansoa, sare, piper dupa gust.
Se scoate carnea de miel din marinata si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline.
Se adauga restul de marinata, putina apa, coaja de lamaie si se continua fierberea.
Carnea de miel se pune pe farfurie alaturi de sosul de ansoa si se serveste alaturi de garnitura de cus cus.






No comments:

Post a Comment