April 29, 2014
Painici cu leurda , rosii uscate si negrilica
Pentru ca am mai gasit la piata leurda si mai aveam acasa ultimul borcan cu rosii uscate, am facut cateva painici parfumate si foarte gustoase !
Ingrediente
* 400 g faina Dobrogea 650
* 100 g tarate de grau
* 200 ml lapte caldut
* 30 g seminte de negrilica
* 4 g drojdie uscata
* 50 g unt
* 1 legatura leurda
* 100 g rosii uscate
* ulei de masline
* 1 lingurita sare
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina 'Dobrogea' cu taratele de grau, semintele de negrilica, sarea si drojdia uscata.
Se adauga laptele caldut, untul topit si racit si se framanta pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera vasul cu un servet si se lasa la dospit timp de o ora intr-un loc cald.
Leurda se spala, se rupe bucati si se pune intr-un blender impreuna cu rosiile uscate, negrilica si putin ulei de masline mixand pana se formeaza o pasta mai groasa.
Aluatul dospit se imparte in parti egale.
Se intinde pe masa de lucru obtinand fasii luni si inguste pe care le ungem cu pasta de leurda si rosii uscate , apoi rulam
iar in mijlocul ruloului facem o taietura mica si adanca.
Painicile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu putina apa si se presoara deasupra seminte de negrilica.
Se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 35- 40 minute.
Se servesc calde sau reci.
Etichete:
panificatie
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment