Nu cumpar niciodata din comert ,prefer sa mi-l fac eu acasa.
Pentru acest pate am folosit ficat de pui si rata de la tara.
Ingrediente
* 300 g ficat de pui
* 100 g ficat de rata
* 100 g seminte de dovleac
* 150 g unt
* 350 ml supa de pui
* 1 ceapa mica
* 1 catel de usturoi
* 1 jumatate lingurita nucusoara
* 2 frunze de dafin
* cimbru verde
* sare de mare
* piper mozaic
Mod de preparare
Ficatul de pui si rata se curata eliminand cu atentie fierea,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie se topesc 50 g unt ,se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand se inmoaie se adauga ficatul de pui si rata.
Se lasa pe foc aproximativ 3 minute,apoi se adauga foile de dafin, cimbrul verde,piperul si supa de pui .
Se acopera vasul si se lasa sa fiarba pana cand scade tot lichidul.
Se transfera ficateii intr-un alt vas si se maruntesc cu ajutorul unui blender.
Semintele de dovleac se rumenesc cateva minute in cuptor apoi se adauga in pate.
Se adaga untul ramas amestecand usor.
Se condimenteaza cu nucusoara, sare piper.
Se serveste pateul pe paine de casa rumenita usor in cuptor si se decoreaza cu germeni de ceapa rosie.
Daca se pastreaza mai multe zile se poate pune pateul in vase mai mici acoperindu-le cu putin unt topit.
No comments:
Post a Comment