April 24, 2014

Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz




 Dupa perioada sarbatorilor Pascale cred ca o salata este binevenita !

Ingrediente

Pentru salata Pentru cosulete
* 300 g fasole mung * 100 g faina de in
* 2 morcovi * 100 g faina de orz
* 3 gogosari copti * 100 g faina alba (650)
* 1 ceapa mica * 150 g unt
* 1 legatura patrunjel                               * 2 oua
* germeni de ridiche * 2 linguri apa rece
* germeni de ceapa * 1 praf de sare
* otet balsamic
* ulei de susan
* sare de mare

Mod de preparare

Incepem intai cu prepararea cosuletelor.

Preparare cosulete cu faina de in si orz
Intr-un bol se amesteca faina de  in, orz  si  faina alba , apoi se adauga untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga ouale, apa si se continua framantarea, pana cand aluatul devine elastic, in jur de 5 minute.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste formele de mini tarte unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina.
Se indeparteaza excesul de aluat de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.


Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade  timp de 20- 25 minute.
Dupa ce s-au copt  se lasa sa se raceasca.

Preparare salata
Fasolea mung se spala sub jet de apa rece si se fierbe aproximativ 30 minute.


Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se pune intr-un bol mai mare.
Gogosarii  si morcovul se coc, se curata, apoi se taie marunt .
Punem peste fasolea mung gogosarii, morcovii, ceapa tocata marunt, patrunjelul spalat si taiat, germenii de ceapa si ridiche.
Se adauga otetul balsamic, uleiul de susan, sarea de mare (dupa gustul fiecaruia ) si se amesteca foarte bine.
Fiecare cosulet se umple cu salata de fasole mung si se decoreaza cu germenii de ceapa si ridiche.



 



3 comments: