Astazi va las un tort.... foarte usor de facut si deosebit de gustos !
Ingrediente
Pentru blat | Pentru crema | Pentru decor |
---|---|---|
* 4 oua | * 200 g nuca tocata marunt | * 100 g ciocolata neagra |
* 4 linguri faina | * 100 g zahar | * 200 ml smantana |
* 4 linguri zahar | * 100 g ciocolata alba | |
* 1 lingurita extract de vanilie | * 200 g smantana grasa | |
* un cub mic de unt |
Mod de preparare
Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca la bezea.
Se adauga treptat galbenusurile continuand mixarea, apoi extractul de vanilie .
Se pune faina cernuta si se amesteca compozitia cu ajutorul unui tel.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincazlit la 180 grade timp de 30 minute.
Preparare crema
Intr-o cratita se topeste zaharul, iar cand este maroniu se adauga nuca macinata, se amesteca bine, apoi se lasa sa se raceasca.
Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi impreuna cu putina smantana si unt.
Restul de smantana se mixeaza cu putina zeama de lamaie.
Se amesteca ciocolata topita cu smantana, se adauga nuca caramelizata si se amesteca bine cu o spatula.
Se lasa la frigider timp de o ora.
Pentru decor se topeste ciocolata neagra si se amesteca cu smantana.
Asamblare si decorare tort
Blatul se taie in doua parti egale, se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si extract de vanilie.
Se aseaza primul blat pe un platou se pune crema si se acopera cu al doilea blat.
Se decoreaza cu crema de ciocolata.
No comments:
Post a Comment