May 1, 2014

Sarmale cu hrisca si ghebe




De cand am descoperit hrisca si pentru ca mi-a placut foarte mult,  pentru ca este si sanatoasa am incercat-o in diverse combinatii , astazi insa va las cateva sarmalute cu hrisca si ghebe.
Hrisca o puteti gasi in toate magazinele naturiste .

Ingrediente

 
* 150 g hrisca
* 300 g ghebe
* 2 cepe
* 2 morcovi
* 200 ml suc de rosii
* 1 legatura patrunjel verde
* frunze de varza murata
* frunze de  vie
* cimbru verde
* ulei de floarea soarelui
* sare
* piper


Mod de preparare

Hrisca spalata se pune la inmuiat in apa aproximativ o ora.


Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt.
Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si se lasa pana se inmoaie.
Ghebele curatate si spalate se oparesc in apa cu sare,se taie marunt si se adauga peste amestecul de ceapa si morcov.
Se adauga hrisca, sucul de rosii , sarea ,piperul se amesteca bine.
La final se adauga patrunjelul taiat marunt.
Se invelesc sarmalele,



 se pun intr-o oala de lut,se pune o crenguta de cimbru verde , se acopera cu apa si se da in cuptor timp de 1 ora .


Sarmalutele cu hrisca si ghebe se servesc calde!





4 comments:

  1. Ce bine vine reteta aceasta in intampinarea unei dorinte mai vechi. Trebuie sa o incerc neaparat. Felicitari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musai trebuie incercata doamna Elena este foarta sanatoasa si la fel de gustoasa !

      Delete
  2. Cat de frumos arata sarmalutele tale! M-ai convins sa incerc si eu hrisca :)

    ReplyDelete