Mugurii de brad sunt cunoscuti pentru efectele lor benefice mai ales in cazul bolilor de plamani, ajutand la calmarea tusei.
Mugurii de brad folositi pentru sirop sunt acele vlastare de un verde crud care se recolteaza atunci cand au 3 pana la maximum 7 centimetri.
La mine in familie se foloseste siropul din muguri de brad in special in perioada rece foarte putin diluat, vara insa se poate consuma diluat cu apa plata sau minerala rezultand o excelenta bautura racoritoare naturala si foarte sanatoasa.
Ingrediente
* 1 kg muguri de brad
* 1 litru apa
* 1 kg zahar
* 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare
Mugurii de brad se curata de codite si se spala foarte bine in mai multe ape.
Se lasa sa fiarba aproximativ 30 - 40 minute.
Se ia vasul de pe foc , se acopera cu un capac si se lasa pana a doua zi.
A doua zi se strecoara siropul si se arunca mugurii de brad.
Peste siropul ramas se adauga 1 kg de zahar, zeama de lamaie si se fierbe pana cand se obtine un sirop cu o consistenta legata.
Siropul cald se toarna in sticle spalate si sterilizate inainte.
Mi-ai adus aminte de copilarie!
ReplyDeleteNu cred ca am baut vreodata, dar tare as vrea sa fac si eu... numai ca nu am de unde sa iau muguri de brad :(
ReplyDelete